Göta Kanal 200 år, 190 km allemansrätt

Under parollen 190 kilometer allemansrätt ordnar sex båtklubbar från Skaraborgs och Östergötlands båtförbund aktiviteter för att fira Göta kanal 200 år. Klubbarna arrangerar en dag var vid sin hemmahamn under perioden 11 – 17 juli.

Vid CSS 15 juli kl. 11-19

Hos Carlsborgs Segelsällskap får du prova på segling i jollar, katamaraner och radiostyrda segelbåtar, SUP-paddling. Det blir även allsång på kvällen.

Grillning kl. 11-13 och ballonger till alla barn!

Allemansrätten är viktig för möjligheten att röra sig fritt i naturen och tack vare allemansrätten har vi ett fantastiskt friluftsliv i Sverige. Du kan vandra, cykla, åka båt och campa utmed Göta kanal, tack vare allemansrätten. Men med allemansrätten kommer också ansvar. Inte röra – inte förstöra är ledorden och naturligtvis; inte bryta levande växter, inte elda på fel ställe och inte campa på någons tomt.

Välkommen att uppleva 190 km allemansrätt! se mer info på